Ontdek alles over cherry angiomen: Wat zijn het en hoe kun je ze behandelen?

Cherry angiomen, ook wel seniele angiomen genoemd, zijn kleine, helderrode bultjes die op de huid kunnen verschijnen. Deze plekjes kunnen al vanaf de tienerleeftijd ontstaan en hun aantal neemt vaak toe naarmate je ouder wordt. Hoewel ze meestal onschuldig zijn, kunnen ze cosmetisch storend zijn voor sommige mensen. In deze blog leggen we uit wat cherry angiomen zijn, waarom ze ontstaan, en hoe je ze kunt laten behandelen.

Wat zijn cherry angiomen?

Cherry angiomen zijn goedaardige huidafwijkingen die ontstaan door een ophoping van kleine verwijde bloedvaatjes. Ze zijn meestal rood van kleur, maar kunnen ook paars of blauwachtig worden na verloop van tijd. Ze variëren in grootte van een speldenknop tot een paar millimeter in diameter en kunnen overal op het lichaam voorkomen, hoewel ze het meest worden gezien op de romp en armen.

Waarom ontstaan cherry angiomen?

De exacte oorzaak van cherry angiomen is niet volledig bekend, maar ze worden vaak in verband gebracht met genetische factoren en veroudering. Ze komen bij zowel mannen als vrouwen voor en hun aantal kan toenemen met de leeftijd. Soms worden ze ook geassocieerd met hormonale veranderingen of blootstelling aan bepaalde chemicaliën.

Zijn cherry angiomen gevaarlijk?

In de meeste gevallen zijn cherry angiomen volkomen onschuldig en veroorzaken ze geen pijn of andere gezondheidsproblemen. Ze worden zelden kwaadaardig en hoeven meestal niet behandeld te worden. Echter, als een angioma bloedt, jeukt of verandert van vorm of kleur, is het verstandig om een huidtherapeut of arts te raadplegen.

Behandelingsmogelijkheden voor cherry angiomen

Heb jij last van cherry angiomen en wil je ze laten verwijderen om cosmetische redenen of omdat ze op een ongemakkelijke plek zitten? Bij Van Leeuwen Huidtherapie bieden wij veilige en effectieve behandelingen aan om deze bultjes te verwijderen. Onze huidtherapeuten gebruiken moderne technieken zoals elektrocoagulatie om cherry angiomen snel en efficiënt te behandelen.

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over cherry angiomen of een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact op met Van Leeuwen Huidtherapie. Onze deskundige huidtherapeuten staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de beste behandeling voor jouw huid. 

Krijg je niet genoeg
van onze blogs?

Skintip

Skintip Consistentie is de sleutel tot een gezonde huid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent huid- en oedeembehandelingen? Mis niets! Ontvang als eerste het laatste nieuws en profiteer van speciale voordelen. 

Of deel deze blog op jouw kanalen!

Plan een afspraak in

Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een behandeling in! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.