Overbeharing

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Home » Overbeharing

Overbeharing

Heeft u last van dikke, stugge haren op gebieden waar normaal geen of dunne haren groeien? Heeft u storende haren in uw gezicht? Kom dan bij ons langs voor advies. Wij beoordelen samen met u welke behandelingen van overbeharing voor u mogelijk zijn.

Ontharen

Wat is overbeharing?

We spreken van overbeharing als er te veel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien.

Soorten overbeharing

  • Hypertrichose: overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Bijvoorbeeld fijne haartjes in uw gezicht, bij de slapen en bij uw wenkbrauwen. Ook kunt u zwaardere beharing op uw armen, onderbenen en romp krijgen. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.
  • Hirsutisme: overmatige haargroei bij vrouwen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Naast donshaar verschijnt er veel donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan normaal.
  • Cosmetisch storend: cosmetisch storende haren zoals onder de oksels, de bikinilijn, in uw nek of op uw rug.

Huidtherapie bij overbeharing

Wij kunnen uw overbeharing behandelen met elektrische epilatie of met de LightSheer Desire. De laserbehandelingen met de LightSheer Desire doen wij, voor optimale veiligheid, uitsluitend in het ziekenhuis.

Elektrische epilatie

Met behulp van een minuscuul naaldje, waar enkele seconden stroom doorheen gaat, vernietigen we de haarzakjes van elke haar. Herhaling van de behandeling zorgt ervoor dat de haarzakjes uiteindelijk volledig vernietigd worden en alle haren zijn verdwenen. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid, maar niet pijnloos. Onze huidtherapeut past de stroomsterkte op uw huid aan om het voor u draaglijk te maken. Elektrische epilatie is geschikt voor haar in het gezicht en voor dunne, grijze, witte, blonde en rode haren die niet met lasertherapie verwijderd kunnen worden.

Laserbehandeling LightSheer Desire

Bij een groot behaard gebied of bij dikke haren adviseren wij laserbehandeling met de LightSheer Desire. De LightSheer Desire is de meest effectieve en veilige manier voor ontharing van elk deel van het lichaam. Tijdens een intakegesprek stellen wij uw huidtype vast en geven wij u een indicatie van de effectiviteit van de behandeling.
Daarnaast behandelen wij overbeharing bij indicaties zoals: transgenderzorg, huidtransplantaties, sinus spilonidalis (haarnestcyste), hidradenitis suppurativa (acne inversa).

Effecten behandeling overbeharing

De behandeling van overbeharing kan enkele maanden of langer duren. Dit hangt af van de grootte van uw behaarde oppervlak en van het soort haartjes. Onze huidtherapeuten zorgen voor het maximale resultaat van haarvermindering.

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

"Geen huid is hetzelfde. Er bestaan dan ook geen standaardbehan­delingen. Goede huid­the­rapie staat of valt met een per­soon­lij­ke aan­pak. Niet alleen voor uw huid, maar ook voor uzelf. Bij onze praktijk voor huid- en oedeemtherapie bent u in goede handen."