Acne

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Acne

Heb je last van rode bultjes, puistjes en ontstekingen? Heb je dit voornamelijk in het gezicht, op de borst of op je rug? Dan heb je misschien last van acne. Onze huidtherapeuten helpen je graag deze klachten verminderen en geven advies over het verzorgen van jouw huid.

Acne behandeling

Wat is acne?

Bij acne raken de poriën verstopt met talg, bacteriën en vetzuren. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid waardoor er rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen ontstaan. Acne komt het meest voor tussen het 12e en 24e levensjaar in het gezicht, op de rug en op de borst. Op deze gebieden zijn extra veel actieve talgklieren aanwezig die acne kunnen veroorzaken.

Gevolgen acne

Als puber, maar ook als volwassene, kun je behoorlijk last ondervinden hiervan. Naast dat de pukkels pijnlijk kunnen zijn, kun je het ontsierend vinden of je schamen voor jouw huid. Acne kan dan ook invloed hebben op de kwaliteit van jouw leven. Wanneer acne niet meer actief aanwezig is, kunnen nog wel restverschijnselen zichtbaar zijn, zoals storende acnelittekens en pigmentvlekken (hyperpigmentaties).

Acne

Soorten acne

 • Acne vulgaris: puberteitsacne. Normale acne of jeugdpuistjes.
 • Acne tarda: acne bij volwassenen.
 • Acne comedonica: lichte acne met mee-eters op de voorgrond.
 • Acne papulopustulosa: matige tot hevige acne met een mix van papels en pustels.
 • Acne conglobata: hevige acne met ernstige ontstekingen en cystes. Zeer pijnlijk.
 • Acne excoriée des jeunes filles: krabacne.
 • Hidradenitis suppurativa of acne inversa: chronische ontstekingen van de haarzakjes in vooral de liezen en/of oksel.

Behandeling van acne

Onze huidtherapeuten behandelen alle soorten acne, eventueel in samenwerking met een huisarts of dermatoloog. Elke huid is anders, wij maken een behandelplan dat past bij jouw huid, het type acne en de ontstekingsverschijnselen.

Soorten acne behandeling

 • Huidverzorging (thuisproducten) en lasertherapie voor behandeling van acne inversa
 • Manuele dieptereiniging
 • Chemische peelings
 • Camouflagetherapie
 • Micro-needling

Effecten van behandeling van acne

Elke vorm van acne heeft een intensieve aanpak nodig. Indien je eenmaal last hebt van acne, kun je er gevoelig voor blijven. Een combinatie van het goed verzorgen van jouw huid en acnetherapie zorgt ervoor dat de ernst van de acne verminderd of geheel verdwijnt. Je huid is rustiger, egaler en je voelt je zelfverzekerder.

Acne behandeling - Mesoestetic

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

"Geen huid is hetzelfde. Er bestaan dan ook geen standaardbehan­delingen. Goede huid­the­rapie staat of valt met een per­soon­lij­ke aan­pak. Niet alleen voor jouw huid, maar ook voor jezelf. Bij onze praktijk voor huid- en oedeemtherapie ben je in goede handen."