Wondverzorging

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Wondverzorging

Zoek je naar een deskundige behandeling na borstkanker? Of heb je last van pijnlijke wonden of littekens na een ander soort operatie? Wij geven je persoonlijk advies en de juiste behandeling die op jouw situatie van toepassing is.

Wondverzorging-03

Oorzaak wonden

Een gezonde huid is goed doorbloed en heeft voldoende zuurstof en voeding om wondjes snel te genezen. Indien bij een verminderde, doorbloedde huid de wondjes niet genezen, ontstaan er chronische open wonden met het risico op infecties en afsterving van de huid? Veel wonden hebben een lymfatische of veneuze achtergrond.

Welke wondsoorten behandelen wij?

  • Open been: ulcus cruris is een chronische wond aan het onderbeen. Door een stoornis in de bloedsomloop geneest de wond slecht en blijft hij open en vochtig of juist korstig. Open benen komen veel voor bij ouderen, en worden vaak veroorzaakt door chronische veneuze insufficiëntie (CVI) of spataderen (meer info).
  • Oedeem dat de wondgenezing belemmert en doorligwonden veroorzaakt
  • Diabetische voet bij oedeem dat de wondgenezing belemmert
  • Bestralingsschade of radiogene wonden (oedeem, roodheid en bewegingsbeperking)
  • Ontstane (inwendige) wonden na de behandeling na borstoperatie
Wondverzorging

Behandeling van wonden

Onze huidtherapeuten beschikken over de juiste kennis en technieken om jouw wonden te behandelen. We zorgen ervoor dat de wond schoon is en blijft. Met behulp van verbandmiddelen en elastische kousen verbetert de doorbloeding en genezen de wonden sneller. Indien nodig passen wij aanvullende behandelingen toe, zoals manuele lymfedrainage, compressietherapie, littekenmassage en siliconenpleisters.

Wondzorg wordt alleen op verwijzing van jouw arts of behandelaar toegepast. Voor het juiste resultaat werken we nauw samen met de wondpoli’s in de regio Delft, dermatologen, wijkverpleging en met de huisartsen.

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

"Geen huid is hetzelfde. Er bestaan dan ook geen standaardbehan­delingen. Goede huid­the­rapie staat of valt met een per­soon­lij­ke aan­pak. Niet alleen voor jouw huid, maar ook voor jezelf. Bij onze praktijk voor huid- en oedeemtherapie ben je in goede handen."