Pigmentstoornis

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Pigmentstoornis

Heeft u donkere of lichtere vlekken op uw huid? Heeft u last van ouderdomsvlekken of andere storende pigmentaandoeningen? Onze huidtherapeuten geven u graag persoonlijk advies over de verschillende behandelmethodes die passen bij uw pigmentprobleem.

Pigmentstoornissen

Wat is een pigmentstoornis?

We spreken van pigmentstoornissen als er te veel of juist te weinig pigment in de huid aanwezig is. De huidtherapeut behandelt patiënten met hyperpigmentatie (te veel pigment) en met hypopigmentatie (te weinig pigment).

De meest voorkomende pigmentstoornissen die wij behandelen zijn:

  • Lentigo solaris
  • Melasma
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)
  • Vitiligo

Lentigo solaris

Een lentigo, ook wel ouderdomsvlek of levervlek genoemd, komt veel voor vanaf de leeftijd van 40 jaar. Het is een bruine verkleuring van de huid die meestal goedaardig is. Deze huidafwijking komt voor bij mensen met een licht huidtype die veelvuldig aan zonlicht hebben blootgestaan. Een lentigo komt met name voor in het gezicht en op de handruggen.

Melasma

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een bruine verkleuring in het gezicht bij vrouwen die zwanger zijn of de pil of hormoonmedicatie gebruiken. Deze verkleuring komt met name voor op het voorhoofd, de jukbeenderen, de bovenlip en de kin. Het is een onschuldige huidafwijking die goed te behandelen is. Wel kunt u er gevoelig voor blijven als u het eenmaal heeft gehad.

Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)

Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is een rode tot bruine verkleuring van de huid. Het komt voor op plaatsen waar een ontsteking heeft plaatsgevonden, zoals acne of eczeem. Mensen met een donker huidtype hebben een grotere kans op het ontwikkelen van PIH.

Vitiligo

Bij vitiligo verdwijnen pigmentcellen en verliezen delen van de huid en haren hun kleur. Dit komt meestal voor in het gezicht, op de handen en in de schaamstreek. Er ontstaan melkwitte vlekken in verschillende vormen en groottes. Behandeling van vitiligo geeft vaak geen volledig herstel. Wel kan de huidtherapeut u helpen met het verbergen van de witte vlekken door het aanbrengen van goed dekkende camouflagecrème (meer info over camouflagetherapie).

Behandelingen pigmentstoornissen

De huidtherapeut kan per pigmentstoornis uit verschillende behandelmethodes kiezen. We bepalen de keuze door het type, de grootte en de locatie van de pigmentvlek, de diepte waarop de pigmentlaag zich bevindt en de concentratie van het pigment in de huid. Pigmentproblemen kunnen met medische/chemische peelings behandeld worden, maar ook Cosmelan of Dermamelan (een intensief masker voor uw gezicht) is een effectieve manier om pigmentstoornissen te behandelen.

De meeste van de bovengenoemde pigmentaandoeningen zijn goedaardig en hoeven niet behandeld te worden. Indien u het cosmetisch storend vindt, kunnen onze huidtherapeuten uw vlekken behandelen of camoufleren.

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

"Geen huid is hetzelfde. Er bestaan dan ook geen standaardbehan­delingen. Goede huid­the­rapie staat of valt met een per­soon­lij­ke aan­pak. Niet alleen voor uw huid, maar ook voor uzelf. Bij onze praktijk voor huid- en oedeemtherapie bent u in goede handen."