Van Leeuwen Huidtherapie - behandelingen - ontharen - laserontharen - laseren - benen

Ontharingsbehandeling

Heb je last van dikke, stugge haren op gebieden waar normaal geen of dunne haren groeien? Heb je storende haren in jouw gezicht? Of vind je jouw haren cosmetisch storend? Ongewenste haargroei kan soms ongemak veroorzaken. Bij Van Leeuwen Huidtherapie begrijpen we deze zorgen en bieden laserontharing als effectieve oplossing. Lees hieronder alles over het proces van laserontharing.

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Stappenplan

Proces ontharingsbehandeling

Stap 1: Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek beoordelen we of jouw huid en haren geschikt zijn voor laserontharing. Over het algemeen zijn alleen donkere haren geschikt om te laseren. Heb je last van blonde, rode en/of grijze haren? Dan kunnen we dit behandelen door middel van elektrische epilatie. Samen kijken we welke behandeling geschikt is, stellen een behandelplan op en je ontvangt alle nodige informatie wat betreft de voor- en nazorg bij een laserbehandeling.

Stap 2: Voorbereiden en behandelingen

Voordat we kunnen starten met het laserontharen dien je zelf de haren te scheren 24 uur van tevoren. Ook raden we aan om de huid van tevoren regelmatig te scrubben. Het is zeer belangrijk dat je huid tijdens de behandeling niet zongebruind is, vermijd daarom vier weken voor de behandeling blootstelling aan direct zonlicht en bescherm je huid goed met een zonnebrand.

Stap 3: Uitvoeren behandelplan

Zodra je goed voorbereid bent zullen we beginnen met de behandelingen. Afhankelijk van de locatie heb je over het algemeen zes tot tien behandelingen nodig om een gewenst resultaat te krijgen. Het is echter sterk afhankelijk van de oorzaak, locatie, type haren en lichamelijke factoren hoe lang een behandeltraject duurt, dit zullen we allemaal van tevoren met je bespreken. Tussen een behandeling zit meestal zes tot acht weken.

Stap 4: Evaluatie en nazorgtraject

Onder invloed van medicatie of hormonen kunnen ‘slapende’ haarzakjes worden geactiveerd, waardoor nieuwe haartjes kunnen gaan groeien. Daarom adviseren we na het behalen van het gewenste resultaat elk jaar een onderhoudsbehandeling in te plannen.

Tarieven ontharingsbehandelingen

Ontharen
Elektrische epilatie
< 30 minuten
45 minuten
60 minuten
€54,-
€74,-
€94,-

* Afhankelijk van je zorgverzekering en je aanvullende pakket kan ongewenste haargroei in het gelaat in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar. De hoogte van het verzekerde bedrag staat vermeld in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Veelgestelde vragen Ontharingsbehandelingen

Laserontharing en elektrische epilatie zijn beide methoden om ongewenst lichaamshaar te verwijderen, maar ze verschillen op meerdere vlakken:

Laserontharing maakt gebruik van een geconcentreerde lichtstraal. Dit licht zoekt het pigment in de haar om de haarzakjes te verwarmen en te beschadigen, waardoor de haargroei stopt of vertraagt. Het richt zich op meerdere haarzakjes tegelijk en is daarom ook geschikt voor grotere gebieden, zoals de oksels en benen.

Elektrische epilatie maakt gebruik van een dunne naald die in elk individueel haarzakje wordt ingebracht. Een elektrische stroom wordt vervolgens gebruikt om het haarzakje te vernietigen. Deze methode is ook geschikt voor rode, grijze en blonde haren.

Het laseren kan aanvoelen alsof er warme elastiekjes tegen de huid worden geschoten. Onze laser heeft een gekoelde kop, waardoor de pijnervaring wordt verminderd. Naarmate de behandelingen vorderen, neemt het ongemak af omdat de haren dunner worden en de haargroei vertraagt.

  • Hypertrichose
  • Hirsutisme
  • Transgenderzorg
  • Huidtransplantaties
  • Sinus spilonidalis (haarnestcyste)
  • Hydradenitis suppurativa

Direct na de laserbehandeling zal de huid roodheid vertonen en rondom de haarzakjes ontstaat zwelling (perifolliculair oedeem). Het is normaal dat de huid na de behandeling jeukt, dit zal na 48 uur verdwijnen.

Nee, dit kan niet. De laser zoekt naar het pigment in de haar om de haarzakjes te verwarmen en te beschadigen, waardoor de haargroei stopt of vertraagt. Bij blonde, rode of grijze haren maken we gebruik van elektrische epilatie.

Je kan een haarreductie verwachten van ongeveer 70% tot 80%. Een haarreductie van 100% is niet realistisch, omdat er zich in de huid altijd nog ‘slapende’ haarzakjes bevinden. Door wisseling in de hormoonhuishouding of het gebruik van medicatie kunnen deze haarzakjes actief worden. Zoals bijvoorbeeld een tijdens zwangerschap of de overgang.

Ja, dit is een veilige behandeling mits dit door een HBO gediplomeerde huidtherapeut laat doen. Onze laser is gecertificeerd met het Amerikaanse FDA keurmerk, dit is de hoogste autoriteit welke medische apparatuur test.

Tijdens de behandeling draag je een beschermende bril, om schade aan ogen te voorkomen. Wanneer je alle adviezen opvolgt welke door je huidtherapeut zijn gegeven is er minimale kans op risico’s.

Een overzicht van alle tarieven, vind je op onze tarievenlijst.

Het is belangrijk dat alle haren geschoren zijn voordat de laserbehandeling kan beginnen. Wanneer er nog haartjes uitsteken kan er lokaal een kleine verbranding van de huid komen.

Waxen, harsen en epileren is niet toegestaan voor de laserbehandeling. Bij deze manieren van ontharen wordt het hele haartje uit de haarzak getrokken. Maar bij het laseren willen we juist dat deze erin blijft zitten. Dit omdat de laser zoekt naar het pigment in de haar en zo de voedingsbodem van het haarzakje verbrandt.

Plan een intakegesprek in

Zorg nu voor jezelf en neem de eerste stap naar verlichting. Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een ontharingsbehandeling! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

"Geen huid is hetzelfde. Er bestaan dan ook geen standaardbehan­delingen. Goede huid­the­rapie staat of valt met een per­soon­lij­ke aan­pak. Niet alleen voor jouw huid, maar ook voor jezelf. Bij onze praktijk voor huid- en oedeemtherapie ben je in goede handen."