Vaatafwijkingen

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Home » Vaatafwijkingen

Vaatafwijkingen

Heeft u last van gesprongen bloedvaatjes in uw gezicht? Of heeft u kleine rode bultjes over uw lichaam? Deze (vaak onschuldige) vaatafwijkingen kunt u als cosmetisch storend ervaren. Onze huidtherapeuten hebben verschillende behandelingen om de gevolgen van vaatafwijkingen te verminderen of te laten verdwijnen.

Vaatafwijkingen

Soorten vaatafwijkingen

De volgende vaatafwijkingen kunnen wij voor u behandelen:

 1. Couperose
 2. Spider naevi
 3. Hemangioma senilis

Wat is couperose?

Bij couperose raken kleine bloedvaatjes in het gezicht en soms ook in de hals of het decolleté beschadigd. Deze rood of blauw gekleurde vaatjes kunnen een tintelend, branderig gevoel veroorzaken of jeuken. Deze onschuldige afwijking komt vaker bij vrouwen dan bij mannen voor en ontstaat meestal vanaf de leeftijd van 30 jaar.

Oorzaken couperose

Couperose ontstaat veelal spontaan als gevolg van het natuurlijke ouderdomsproces van de huid.

Andere mogelijke oorzaken:

 • Erfelijkheid
 • Huidtype
 • Alcoholgebruik
 • Roken
 • Bepaalde geneesmiddelen
 • Overmatige zonblootstelling
 • Temperatuurschommelingen (vrieskou of saunabezoek)

Behandeling van couperose

Onze huidtherapeuten behandelen couperose met lasertherapie en coagulatie. Hierdoor verdwijnt of vermindert de couperose. Ook als u last heeft van algehele roodheid van de huid kunnen wij u verlichting bieden door middel van camouflagetherapie of een laserbehandeling.

Wat is spider naevi?

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Een spider naevus is onschuldig, maar u kunt het als cosmetisch storend ervaren.

Oorzaken spider naevi

Een spider naevus kan spontaan ontstaan op kinderleeftijd en op oudere leeftijd.

Andere mogelijke oorzaken:

 • Zwangerschap
 • Anticonceptiepil

Behandeling van een spider naevus

Wij behandelen een spider naevus met lasertherapie of coagulatie. Bij beide behandelmethoden verhit de huidtherapeut het verwijde vaatje, waardoor de vaatwanden verkleven. Het vaatje functioneert dan niet meer en wordt door uw lichaam vervolgens opgeruimd.

Wat is hemangioma senilis?

Een hemangioma senilis (cherry angioma) zijn kleine rode bloedblaartjes op uw lichaam. Deze veelvoorkomende vaatafwijking ontstaat doordat er ergens op één plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. De oorzaak is niet bekend. Ze ontstaan vanaf het 25e levensjaar en het kunnen er steeds meer worden. Ze geven geen klachten en zijn volledig onschuldig, maar ze kunnen cosmetisch storend zijn.

Behandeling van hemangioma senilis

Indien u deze goedaardige vaatverwijdingen als cosmetisch storend ervaart, kan onze huidtherapeut deze verwijderen. Er zijn verschillende manieren voor verwijdering:

 • Coagulatie: hierbij worden de hemangiomen aangestipt met electrocoagulatie, waardoor de vaatjes dichtbranden. Er ontstaan korstjes die vanzelf van uw huid afvallen.
 • Laser: met een laser branden we de hemangiomen dicht.

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

"Geen huid is hetzelfde. Er bestaan dan ook geen standaardbehan­delingen. Goede huid­the­rapie staat of valt met een per­soon­lij­ke aan­pak. Niet alleen voor uw huid, maar ook voor uzelf. Bij onze praktijk voor huid- en oedeemtherapie bent u in goede handen."