Vaatafwijkingen

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Vaatafwijkingen

Heb je last van gesprongen bloedvaatjes in jouw gezicht? Of heb je kleine rode bultjes over jouw lichaam? Deze (vaak onschuldige) vaatafwijkingen kunnen als cosmetisch storend ervaren. Onze huidtherapeuten hebben verschillende behandelingen om de gevolgen van vaatafwijkingen te verminderen of te laten verdwijnen.

Vaatafwijkingen

Soorten vaatafwijkingen

De volgende vaatafwijkingen kunnen wij voor je behandelen:

 1. Couperose
 2. Spider naevi
 3. Hemangioma senilis

Wat is couperose?

Bij couperose raken kleine bloedvaatjes in het gezicht en soms ook in de hals of het decolleté beschadigd. Deze rood of blauw gekleurde vaatjes kunnen een tintelend, branderig gevoel veroorzaken of jeuken. Deze onschuldige afwijking komt vaker bij vrouwen dan bij mannen voor en ontstaat meestal vanaf de leeftijd van 30 jaar.

Oorzaken couperose

Couperose ontstaat veelal spontaan als gevolg van het natuurlijke ouderdomsproces van de huid.

Andere mogelijke oorzaken:

 • Erfelijkheid
 • Huidtype
 • Alcoholgebruik
 • Roken
 • Bepaalde geneesmiddelen
 • Overmatige zonblootstelling
 • Temperatuurschommelingen (vrieskou of saunabezoek)

Behandeling van couperose

Onze huidtherapeuten behandelen couperose met coagulatie. Hierdoor verdwijnt of vermindert de couperose. Ook als je last hebt van algehele roodheid van de huid kunnen wij je verlichting bieden door middel van camouflagetherapie of chemische peelings.

Wat is spider naevi?

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Een spider naevus is onschuldig, maar je kan het als cosmetisch storend ervaren.

Oorzaken spider naevi

Een spider naevus kan spontaan ontstaan op kinderleeftijd en op oudere leeftijd.

Andere mogelijke oorzaken:

 • Zwangerschap
 • Anticonceptiepil

Behandeling van een spider naevus

Wij behandelen een spider naevus met coagulatie. De huidtherapeut verhit het verwijde vaatje, waardoor de vaatwanden verkleven. Het vaatje functioneert dan niet meer en wordt door jouw lichaam vervolgens opgeruimd.

Wat is hemangioma senilis?

Een hemangioma senilis (cherry angioma) zijn kleine rode bloedblaartjes op jouw lichaam. Deze veelvoorkomende vaatafwijking ontstaat doordat er ergens op één plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. De oorzaak is niet bekend. Ze ontstaan vanaf het 25e levensjaar en het kunnen er steeds meer worden. Ze geven geen klachten en zijn volledig onschuldig, maar ze kunnen cosmetisch storend zijn.

Behandeling van hemangioma senilis

Indien je deze goedaardige vaatverwijdingen als cosmetisch storend ervaart, kan onze huidtherapeut deze verwijderen middels coagualtie. Hierbij worden de hemangiomen aangestipt met electrocoagulatie, waardoor de vaatjes dichtbranden. Er ontstaan korstjes die vanzelf van jouw huid afvallen.

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

"Geen huid is hetzelfde. Er bestaan dan ook geen standaardbehan­delingen. Goede huid­the­rapie staat of valt met een per­soon­lij­ke aan­pak. Niet alleen voor jouw huid, maar ook voor jezelf. Bij onze praktijk voor huid- en oedeemtherapie ben je in goede handen."