Goedaardige huidwafwijkingen

Heb je last van plekjes of bruine vlekken in jouw gezicht? Of heb je gerstekorrels of andere bultjes op jouw huid? Deze vaak goedaardige huidafwijkingen nemen toe bij het ouder worden. Wij verwijderen deze huidaandoeningen met behulp van elektrocoagulatie (verhitten) of curette (schrapen).

Goedaardige huidafwijkingen

Heb je last van plekjes of bruine vlekken in jouw gezicht? Of heb je gerstekorrels of andere bultjes op jouw huid? Deze vaak goedaardige huidafwijkingen nemen toe bij het ouder worden. Wij verwijderen deze huidaandoeningen met behulp van elektrocoagulatie (verhitten) of curette (schrapen).

Soorten goedaardige huidafwijkingen

De volgende goedaardige afwijkingen kunnen wij voor je behandelen:

Wat zijn Fibromen?

Fibromen zijn huidkleurige of lichtbruine goedaardige steelwratjes. Het is niet helemaal duidelijk hoe fibromen ontstaan. Wel is er een relatie met overgewicht en hormonen en vaak ontstaan fibromen bij vrouwen na de menopauze. Behandeling van fibromen is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn.

Onze huidtherapeut verwijdert de fibromen door middel van coagulatie of curette.

Er zijn twee soorten fibromen:

  • Weke fibromen (fibroma molle) zitten meestal in de hals, onder de oksels, onder de borsten, in de liezen of op het bewegende ooglid.
  • Harde fibromen (fibroma pendulans) komen minder vaak voor en zitten vaak op de armen en benen. Ze voelen aan als een hard schijfje.

Wat zijn Xanthelasma Palpebrarum?

Xanthelasmata zijn gele verkleuringen en bultjes rondom de ogen. Het vet hoopt zich op één plaats in de huid op. De grootte varieert van enkele millimeters tot bijna het gehele ooglid. Xanthelasmata ontstaan plotseling en zonder aanleiding en het is niet bekend waarom dit enkel rondom de ogen voor komt. Wel is bekend dat mensen met verhoogd cholesterol hier vaker last van hebben.

Onze huidtherapeut kan de gele plekken behandelen en weghalen door middel van electrocoagulatie (wegbranden).

Wat zijn Cherry Angioma?

Cherry angioma (ouderdomshaemangiooma of haemangioma senilis) zijn kleine rode bultjes of papillen op de huid. Deze ontstaan doordat er op een plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. De oorzaak is niet bekend. Ze komen voor op het hele lichaam vanaf het 25e levensjaar en vaak worden het er steeds meer. Ze geven geen klachten en zijn volledig onschuldig, maar je kunt ze als cosmetisch storend ervaren.

Onze huidtherapeuten kunnen de cherry angioma verwijderen met behulp van electrocoagulatie (dichtbranden).

Van Leeuwen Huidtherapie - huidproblemen - behandeling - goedaardige - huidafwijkingen - rug

Wat zijn Milia (gestekorrels)?

Milia, ook wel gerstekorrels genoemd, zijn kleine witte korreltjes in de huid. Ze ontstaan door verstoppingen in de afvoergang van talgklieren of zweetklieren. Ze komen voornamelijk voor bij pasgeboren baby’s rond de neus en gaan vanzelf weer weg. Milia kunnen ook op oudere leeftijd in het gezicht voorkomen. Soms gaan deze in het gezicht niet vanzelf weg.

Onze huidtherapeuten verwijderen ze eenvoudig door middel van electrocoagulatie. Meestal is het maken van een opening met een naaldje en vervolgens uitdrukken voldoende.

Wat zijn Verruca Seborrhoïca?

Verruca seborrhoïca, ook wel ouderdomswratten genoemd, ontstaan doordat de cellen van de opperhuid te snel delen. Het zijn de meest voorkomende goedaardige huidtumoren bij ouderen. Ze verschijnen vanaf de leeftijd van 40 jaar in het gezicht rond de slapen, op de romp en op de handruggen.

De huidtherapeut bij Van Leeuwen Huidtherapie kan ouderdomswratten verwijderen door middel van coagulatie (verhitten) en curette (schrapen). Bij geringe twijfel of de ouderdomswratten goedaardig zijn, verwijzen wij je terug naar de huisarts.

Plan een intakegesprek in

Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een behandeling in! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar via:

Plan een afspraak in

Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een behandeling in! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.