Littekens

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

Home » Littekens

Littekens

Heeft u last van pijnlijke en verkleefde littekens na een operatie? Of heeft u littekens die u cosmetisch ontsierend vindt? Onze huidtherapeuten kunnen uw littekens behandelen met de juiste technieken voor uw soort litteken.

Littekentherapie - Van Leeuwen Huidtherapie

Welke soorten littekens zijn er?

Littekens zijn huidafwijkingen die ontstaan als een wond niet goed geneest door bijvoorbeeld een infectie, een slechte conditie of een slechte doorbloeding van uw huid. Een litteken kan ingetrokken zijn, of verkleefd zitten aan de onderliggende weefsels. Er kan ook een verdikt litteken ontstaan als uw huid teveel collageenweefsel aanmaakt. Niet alle littekens geven klachten. Als een wond normaal geneest, blijft er een smalle streep als litteken over. Deze streep kan wit of juist donkerder worden door een sterkere pigmentvorming op die plek.

Wij behandelen de volgende soorten littekens:

  • Littekens na operatie
  • Hypertrofische littekens (verheven littekens)
  • Atrofische littekens (verzonken littekens)
  • Acnelittekens

Behandeling van littekens

Elke huid en elk soort litteken heeft een andere behandeling nodig. Bij acne heeft u andere littekens dan bijvoorbeeld na een operatieve ingreep. Soms liggen littekens verzonken in de huid, andere zijn rood, jeuken, doen pijn of beperken u in het bewegen. U kunt zich ook schamen indien u de littekens ervaart als cosmetische ontsieringen.

Van Leeuwen Huidtherapie behandelt problemen als bijvoorbeeld roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping). Wij gebruiken verschillende technieken: littekenmassage, medical taping, LPG Endermologie, siliconepleisters, huidverzorging en micro-needling.

Effecten littekenbehandeling regio Delft

Bij gebruik van micro-needling wordt uw huid gladder en frisser door stimulans van de aanmaak van collageen en elastine. Uw littekens worden zo minder zichtbaar. Soms zorgen massagetechnieken voor vermindering van jeuk, pijn, verklevingen of oedeem. Aanbrengen van drukpakkingen, tape, siliconenpleisters of siliconengel maken het litteken vlakker en soepeler waardoor de klachten afnemen.

Bel me terug

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar onder nummer 06 2328 4787. Het eenvoudigste is om uw telefoonnummer achter te laten. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen!

Naam(Vereist)

"Geen huid is hetzelfde. Er bestaan dan ook geen standaardbehan­delingen. Goede huid­the­rapie staat of valt met een per­soon­lij­ke aan­pak. Niet alleen voor uw huid, maar ook voor uzelf. Bij onze praktijk voor huid- en oedeemtherapie bent u in goede handen."