Huisregels en veelgestelde vragen

1. Krijg ik behandelingen bij de huidtherapeut vergoed?

Afhankelijk van de zorgverzekeraar en je aanvullende verzekering worden bepaalde behandelingen zoals oedeem-, acne- of camouflagetherapie mogelijk vergoed. Een enkele behandeling valt binnen de basisverzekering. Je zorgverzekeraar kan je precies vertellen of je iets vergoed krijgt en hoeveel.

Bij een chronische indicatie handelt Van Leeuwen Huidtherapie de declaraties direct met de zorgverzekering af. Je ontvangt geen factuur van ons. Houd wel rekening met het verplicht eigen risico. Je ontvangt van je zorgverzekeraar een afrekenspecificatie.

Bij de overige huidtherapeutische behandelingen wordt er direct na de behandeling afgerekend. Je krijgt een factuur mee en kunt deze in het geval van vergoede zorg bij jouw zorgverzekeraar declareren.

De kosten van de behandelingen variëren, dit is afhankelijk van het soort behandeling en de behandeltijd. Kijk voor meer informatie bij tarieven.

Je kunt ten alle tijden terecht bij een huidtherapeut zonder verwijzing, indien je voor vergoeding in aanmerking wilt komen is een verwijzing meestal noodzakelijk. Bij de geringste twijfel over jouw huidaandoening zal de huidtherapeut besluiten niet te behandelen en je alsnog doorsturen naar jouw (huis)arts voor verder onderzoek.

Je kunt elke werkdag tussen 08:30 en 16:30 uur telefonisch of via e-mail een afspraak maken, verzetten of annuleren. Het annuleren van een afspraak dient 48 uur van tevoren te worden gedaan, anders zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Van Leeuwen Huidtherapie bevindt zich op de 1e verdieping in het gezondheidscentrum De HOED aan het Kampveld 10k. Parkeren kan voor de deur, dit is gratis van 00:00 uur tot 12:00 uur of betaald (15 min. € 0,80) in de Prinsenhofgarage op 3 minuten loopafstand.

Kom je met het openbaar vervoer, dan zijn wij met tram 1 en 19 (halte Nieuwe Plantage) of bus 51 (halte Van Houtenstraat) te bereiken.

Gelukkig kunnen wij onze werkzaamheden ondanks het coronavirus nog blijven uitvoeren. Dit doen wij natuurlijk wel met de nodige maatregelen die door onze beroepsvereniging zijn vastgesteld. Om besmetting te voorkomen nemen wij de volgende maatregelen:

  • Wij dragen zo nodig een mondkapje en handschoenen tijdens de behandeling;
  • De behandelstoel wordt na elke behandeling gereinigd;
  • Het desinfecteren van alle gebruikte materialen tijdens de behandeling en ook de deurknoppen en stoelen in de wachtruimte worden meegenomen;
  • Er zijn extra zitplaatsen gecreëerd om op 1,5m afstand van elkaar te zitten in de wachtruimte;
  • Extra vragen over de gezondheid en gezondheid gerelateerde klachten kunnen worden gesteld door de huid- en oedeemtherapeut.

Wat wij vragen van je:

  • Desinfecteren van de handen bij aankomst, in de wachtkamer staat een desinfecterende spray;
  • Wij vragen iedereen om indien mogelijk alleen naar de praktijk te komen en niet eerder dan 10 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn.
  • Bij (milde) klachten, blijf thuis en laat je testen. Anders zien wij je natuurlijk graag in de praktijk!

Wanneer je bij ons in behandeling bent voor oedeemtherapie en het is noodzakelijk dat een therapeutische kous wordt aangemeten, dan kunnen wij er een voor je aanmeten.

Ben je niet in behandeling voor oedeemtherapie, dan adviseren wij je naar een andere instantie te gaan.

Plan een intakegesprek in

Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een behandeling in! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.

Van Leeuwen huid- en oedeemtherapie is bereikbaar via:

Plan een afspraak in

Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een behandeling in! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.