De gouden standaard in laserontharing

Je hebt er vast wel eens over gehoord: laser ontharen. Dit is een behandeling die we kunnen toepassen bij overmatige en/of ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam. Het liefste start je met deze behandelingen in de herfst- en wintermaanden. In deze blog nemen we je mee in het onderwerp laserontharing.

Wat is laserontharen?

Ontharen met een laser is een zeer effectieve manier om van ongewenste haargroei af te komen. Via het handstuk van de laser wordt een korte laserpuls afgegeven aan het te behandelen lichaamsdeel. De laserpuls wordt door het lichaamseigen melanine (pigment) van de haar opgenomen in het haarzakje. Het haarzakje wordt hierdoor verwarmd en vernietigd. Het is dus belangrijk dat jouw haren pigment bevatten. Let op dat je huid niet zongebruind is, dit geeft namelijk een risico op verbranding. Ook in de eerste vier weken na de behandelingen moet je goed uitkijken met de zon. Zo voorkom je het risico op pigmentvlekken. 


Laserontharing kan toegepast worden op alle plekken van het lichaam. Het is sterk afhankelijk van de oorzaak en persoonlijke factoren hoeveel behandelingen er nodig zijn. Gemiddeld zijn er zes of meer behandelingen nodig. Indien er sprake is van overbeharing door hormonale disbalans zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Dit kan voorkomen bij vrouwen die last hebben van gezichtsbeharing. Verder raden we aan ongeveer één keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen, omdat er altijd nog haren op kunnen komen.

Gouden standaard

Bij van Leeuwen Huidtherapie streven we naar de beste kwaliteit van onze behandelingen. We plannen altijd eerst een uitgebreid intakegesprek. Wij voeren de behandelingen uit met onze diode laser (LightSheer Desire), wat de gouden standaard is op het gebied van laser ontharen. Hiermee kunnen wij vrijwel alle huidtypes veilig en effectief behandelen. We onderzoeken ook of de haren geschikt zijn om te behandelen. Want niet alle haren zijn hier geschikt voor! Witte, rode en grijze haren kunnen niet worden gelaserd, aangezien hier geen pigment aanwezig is. Die haren behandelen we middels elektrische epilatie.

Op onze website hebben we het stappenplan van de ontharingsbehandeling uitgewerkt. Ben je benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen? Plan dan een kosteloos intakegesprek in! 

Krijg je niet genoeg
van onze blogs?

Skintip

Skintip Consistentie is de sleutel tot een gezonde huid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent huid- en oedeembehandelingen? Mis niets! Ontvang als eerste het laatste nieuws en profiteer van speciale voordelen. 

Of deel deze blog op jouw kanalen!

Plan een afspraak in

Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een behandeling in! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.