Ik krijg pigmentvlekken, wat nu?

Pigmentvlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd, ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Deze overproductie kan ontstaan door zonblootstelling, huidveroudering, ontstekingen, hormonale veranderingen, genetica of medicatie.

Wat kun je doen om pigmentvlekken te voorkomen of te verminderen?

  • Bescherm je huid goed met een zonbescherming! Wij hebben in de praktijk een breed assortiment aan zonbescherming.

  • Gebruik verzorgingsproducten die de melanineaanmaak verminderen met ingrediënten als niacinamide, hydroxyacid complex, retinoïden, tranexaminezuur, kojiczuur en/of glycolzuur. Onze favorieten zijn de brightening peel booster, melan tranex cream en melan tranex concentrate van mesoestetic, ook de lumi cc booster van Decaar is een aanrader.

  • Behandeling met peelings, cosmelan of dermamelan.

De complexiteit van pigment

Pigmentatie is echter een ingewikkeld probleem. De behandelopties en resultaten zijn afhankelijk van het soort pigment en de diepte van het pigment. Ga niet zomaar thuis aan de slag met allerlei producten maar laat je goed adviseren door een van onze huidtherapeuten.

Krijg je niet genoeg
van onze blogs?

Skintip

Skintip Consistentie is de sleutel tot een gezonde huid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent huid- en oedeembehandelingen? Mis niets! Ontvang als eerste het laatste nieuws en profiteer van speciale voordelen. 

Of deel deze blog op jouw kanalen!

Plan een afspraak in

Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een behandeling in! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.