Skintip Zo maak je jouw huid klaar voor de lente

Gebruik dagelijks een hoge SPF

Vaak denken mensen dat de eerste zonnestralen in de lente nog niet zo krachtig zijn. Maar niets is minder waar, juist de lente is de periode waarin veel mensen verbranden. Dus wees verstandig en gebruik nu al extra je zonnebescherming. Je huid moet wennen aan weersverandering, het kan dus zijn dat je een andere crème nodig hebt. De één een vollere en de ander een dunnere. Hulp nodig? Wij helpen je graag.

Verandering van Moisturizer

Kies in de lente voor een lichte moisturizer die je huid laat ademen, je een natuurlijke glow geeft en die tegelijkertijd hydrateert. 

Drink veel water

Als de temperatuur begint te stijgen, is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Dit kan op twee manieren: door groenten en fruit te eten en door veel water te drinken. 

Minder vaak exfoliëren

Naarmate de lente en zomer eraan komen, is het slim om je exfoliatie en scrubroutine aan te passen. De warmere temperaturen en meer zonlicht kunnen je huid gevoeliger maken, waardoor te vaak exfoliëren tot irritatie kan leiden. Daarom is het verstandig om in deze seizoenen wat minder vaak te exfoliëren. Een keer per week is voldoende of stop zelfs helemaal even. 

Krijg je niet genoeg
van onze blogs?

Blog

Stress en lipoedeem

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent huid- en oedeembehandelingen? Mis niets! Ontvang als eerste het laatste nieuws en profiteer van speciale voordelen. 

Of deel deze blog op jouw kanalen!

Plan een afspraak in

Plan vandaag nog jouw intakegesprek voor een behandeling in! Samen werken we aan een gezondere toekomst voor jou.